Totes les direccions dels 240 centres eTwinning d’Espanya van estar convocades a assistir a la Conferència durant els dies 24 i 25 de febrer.
L’esdeveniment va consistir en diverses ponències, tallers i taules rodones amb l’objectiu de tractar temàtiques pedagògiques innovadores com per exemple el fet que els centres eTwinning són impulsors de la transformació educativa; els equips docents són eficaços en el model de lideratge compartit; la idea dels alumnes com a agents de canvi, el treball cooperatiu i en equip i les sinergies entre centres eTwinning.
Van assistir a la Conferència la Montse Mollet, directora del Col·legi Sant Josep, i la Irene Vall, directora d’Escola Diocesana de Navàs. Ambdues escoles són reconegudes amb segells de qualitat nacionals i europeus, i diversos premis Nacionals i Internacionals. També hi va assistir la Fina Vendrell, titular, com a ambaixadora eTwinning i ponent en un dels tallers de la Conferència.
Els centres eTwinning, actualment estan considerats com models educatius i d’internacionalització a Europa perquè formar part de la plataforma educativa més potent a nivell europeu permet eixamplar cultures, millorar les competències per a la vida i enfortir els vincles d’identitat europea.
La llengua anglesa, entre altres 28 llengües esdevenen el vehicle de cohesió entre els diferents pobles i ciutats d’Europa. Amb eTwinning projectem el nostre poble de Navàs, la nostra cultura i fem possible que ens visitin i visitem escoles d’arreu d’Europa: França, Itàlia, Finlàndia, Alemanya, Romania, Polònia… i també Ucraïna, país al qual enviem una abraçada molt forta i tot el nostre suport en aquests moments tan durs.
És important destacar el fet que les dues escoles concertades de Navàs gaudeixin d’aquest reconeixement internacional des de la primera convocatòria del 2018 i hagin estat reconegudes pel seu bon model educatiu a nivell europeu.