MENJADOR

Tot el que necessites saber del servei menjador

El Temps de migdia, inclou el servei de menjador a partir de la cuina pròpia del centre, així com el monitoratge amb les diverses activitats lúdiques que es duen a terme. És una oportunitat diària per oferir una educació vivencial en la  línia del projecte educatiu del centre.
La cuinera, la Montse Malagarriga, juntament amb els monitors, la Mercè Ferrer i el Marc Canals, treballen dia a dia perquè el menjador sigui un espai amb qualitat educativa. Un lloc on els nens i nenes desenvolupin el  sentit del gust, del tacte i copsin les textures que els proposa una dieta mediterrània equilibrada i variada potenciant l’educació dels bons costums al  menjador, la convivència, el respecte mutu i l’autonomia, entre  altres valors.

HÀBITS

  • Abans d’entrar al menjador, ens rentarem bé les mans amb aigua i sabó. Els microbis els deixarem al carrer!
  • Convé menjar de tot. Els menús de l’escola són variats i equilibrats. La varietat ens ajuda a créixer sans i forts.
  • Mastegarem bé els aliments, sense presses. Així, farem millor la digestió.
  • Farem servir els coberts i el tovalló de manera adequada.
  • Al menjador no hem de cridar mai. És més agradable menjar en un ambient tranquil i relaxat.
  • Si hem de demanar alguna cosa a les monitores que ens serveixen, ho farem amb educació: Si us plau i gràcies. Els hem d’agrair que ens ajudin.
  • A la cuina no hi entrarem mai!, podríem fer-nos mal.
  • No ens aixecarem de taula fins que ens ho indiquin.
  • No cal dir que no jugarem ni amb el menjar ni amb el beure, ni en farem mal ús.

Tot el que necessites saber del servei

– Col·legi Sant Josep Navàs –

NORMATIVA DEL MENJADOR

HORARI

  • Llar d’infants.: dinar a la 1. Havent dinat, migdiada.
  • Educació Infantil 2n cicle: a la 1. Havent dinat, jocs al pati. Els d’EI3 migdiada segons les necessitats de cada nen.
  • Primària: a la 1 i 1’30 (segons els torns). Havent dinat jocs al pati.

HIGIENE

  • Abans de dinar els nens i nenes es rentaran les mans i havent dinat, les mans i les dents. Per això cal que cadascú porti un raspall de dents, dentifrici i un got de plàstic dins un necesser,tot marcat amb el nom.

RESPONSABILITAT

  • Es fomentarà la responsabilitat dels alumnes establint uns càrrecs pel bon funcionament del menjador.
  • Els alumnes que es quedin a dinar  no podran sortir de l’escola sense permís o previ avís dels pares

MENÚS

  • El menú quedarà exposat a la cartellera del menjador , a la cartellera exterior i a la pàgina WEB de l’escola.
  • Si algun nen/a requereix un menú especial, cal que porti un justificant del metge. En cap altre cas es farà un menú especial.
  • Els alumnes fixes del menjador tindran un servei de picnic els dies que vagin d’excursió. Cal avisar el dia abans.

GESTIÓ ECONÒMICA

  • Els alumnes que es quedin de forma fixa al menjador, se’ls passarà un rebut pel banc. També ho poden sol·licitar les altres famílies que ho desitgin.
  • Els que es quedin eventualment, enviaran un mail a les oficines de l’escola o trucaran a l’escola.
  • Qui ho desitgi pot comprar un val per 10 dinars.
  • El preu del menjador inclou el menjar i el servei de monitores d’1 a 3h.(veure pàgina de transparència)